top of page

Funksjonelle avføringsprøver
fremtidens medisin?!

Jeg har jobbet med funksjonelle avføringsprøver siden slutten av 2016. De fleste rynker litt på nesen eller ler litt når jeg nevner dette. Men faktum er at, dette er den nyeste og beste metoden i dag for å kartlegge din helse. Det er også mange som tror at det dette ikke er noe nytt, fordi de kanskje allerede har tatt en avføringsprøve i det offentlige? Faktisk så er dette en helt annen prøve. Det blir som å analysere en liten leilighet eller en stor høyblokk med masse leiligheter. I dette tilfellet er avføringsprøven høyblokken. Du får hva du betaler for!!!

stool2.png

Hva er en avføringsprøve?

Det finnes masse med varianter av avføringsprøver å velge mellom fra forskjellige land. De jeg har brukt mest er GI effect. Den gir deg en liten bok om deg på mellom 13-20 sider. Hovedtrekkene er betennelse, hormoner, nedbrytning av maten, omsettelse av makro og mikronæringstoffer, helsen til tarmen med god, nøytrale samt dårlige bakterier. Den viser også om du har noen inntrengeren/patogener som ødelegger i din tarm som parasitter, amøber, orm, dårlige bakterier, sopp gjær eller virus. 

gi effec.png

Dette er en typisk GI effect avføringsprøve som viser ulike områder pasienten trenger å jobbe med.

Akkurat som i trafikken gjelder stoppfarger som grønn, gul og rød. I dette tilfellet trenger pasienten å jobbe med en dysbiose. 

Ved hvilke sykdommer er det lurt å ta en funksjonelle avføringsprøve

Alle kunne tatt en avføringsprøve for å optimalisere sin helse. For dem som ikke har en overflød av penger så er dette en test for dem som har slitt lenge med helsen og ønsker å kartlegge sin helse best mulig. 

Endometriose & tarmproblemer

Forskning viser stort sammenheng mellom dårlig tarmhelse & utvikling av endometriose. Jeg som terapeut tror dette kan komme av at de er naboer og faktisk påvirker hverandre hele tiden. Om du har lyst å lese mre så kan du gå inn på min artikkel om akkurat endometriose og koblingen til IBS.

PCOS & tarmproblemer

Forskning viser også at det er en sammenheng mellom dårlig tarmhelse samt utvikling av PCOS og slike symptomer. 

Ulcerøs Kolitt & Morbus Crohn

Det er masse studier som viser at pasienter med Ulcerøs kolitt har overvekst av dårlige bakterier i tarmen som også er med på øke betennelse i tarmen gjennom LPS & endotoksiner. Vi finner også betennelse i tarmen som er typisk for disse pasientgruppene. 

stoool.png

Hvordan bestiller jeg en funksjonell avføringsprøve?

Jeg bestiller den til deg etter en time hos meg. Du kan lett booke time på nimo.no der jeg i dag har kontor. Det ta ca 14- 30 dager å få svar. Vi gjennomgår svarene i timen og setter opp et program etter hva prøven viser. Prisen varier mellom 4000- 5500 per prøve. 

Vi har også fått inn en nye serie med avføringsprøver som heter GI360 som er litt rimligere. Mer info snart om dette. 

Du kan også kontakte meg på elisabeth@nimo.no eller skrive her på min offentlige side for å mere hjelp

Elisabeth

bottom of page