top of page

Hormonell ubalanse?
Ta en DUTCH-test!

Millioner av kvinner lider av hormon ubalanser som hetetokter, hukommelsetap, slitenhet, søvnløshet, vektøkning, lite sexlyst, premenstruelle symtpmer, (PMS/PMDD) nedstemhet eller humørsvingninger. Dette kan føre til en problematisk hverdag for disse kvinnene spesielt om det ikke blir avdekket. Det er derfor viktig å utrede dette fra bunnen. Det er ikke nok med en blodprøve for å måle hormonene hos en kvinne. 

En av de vanligste testene mine pasienter tar hos meg er den hormonelle testen DUTCH- complete eller DUTCH-plus.  Den har vært veldig omtalt siste 3 årene spesielt på podcaster.  Jeg har brukt den siden 2016 og har samarbeidet med Dr.Med Nina Willumsen på Nimo klinikken der jeg har kontor siden 2017. 

 

DUTCH er en avansert hormontest som kan gi deg oversikt på dine sexhormoner, adrenalin men viser også nevrotransmittere og hormonavgiftningen i leveren. 

Testen viser 35 forskjellige hormoner: østrogen, progesteron, testosterone, DHEA-S, kortisol plus alle tilhørende metabolitter.  Den viser også daglig fritt kortisol og dens kurve som gir insikt hvordan din energi blir støttet fra binyrene. Den kan forklare hvordan et menneske holder energien gjennom dagen og forrstyrrelser som kan gjøre at en har innsovningsvansker, "snoozer" om morgen eller er sliten spesielle tider på døgnet som ikke er optimalt. 

Den viser også nevrotransmitter som dopamin, adrenalin, melatonin, serotonin, oksidativ stress, vitaminforrstyrrelser med mer. 

Test-Complete-Graphic.png
dutch.png
dutch2.png
tired.png
bottom of page